Google Chrome’da Otomatik Doldurma Özelliği Kapatma

Google Chrome’da Otomatik Doldurma Özelliği Kapatma

Bir dönem internete bağlanırken Internet Explorer’la bu işlemi gerçekleştirirdik. Daha sonrasında Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari, Opera gibi tarayıcılar geliştirildi. Explorer’ın oldukça yavaş bir web tarayıcı halini almasıyla kullanıcılar bu yeni tarayıcılara yöneldiler. Günümüzde birçok internet kullanıcı Google Chrome’u tercih ediyor. Çeşitli eklentilere sahip olmasının yanı sıra hızlı bir tarayıcı olduğundan, Chrome kullanan kişilerin memnun olduğu görülecektir. Chrome’un bir diğer yararı, otomatik veri doldurma özelliğine sahip olmasıdır.

Herhangi bir web sitesine kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yaptığınız zaman Chrome sizi uyarır. Bu uyarı kullanıcı adı ve şifrenin hatırlatılmasıyla ilgilidir. Böylece siteye bir kez daha giriş yaptığınızda, girilmesi gereken kişisel bilgiler Chrome tarafından otomatik olarak doldurulur. Ancak bu özelliği kullanmak istemiyorsanız Google Chrome’da otomatik doldurma özelliği kapatma hakkında bilgi sahibi olmanız gerekecektir. Bunun için sırasıyla şu adımlar izlenebilir:

  • Google Chrome tarayıcımızı açıyoruz. Açılan pencerenin sağ üst köşesinde üst üste üç noktanın olduğu bir simge görülecektir. Chrome eklenti simgelerinin hemen yanında yer alır.
  • Bu üç noktalı simgeye tıklıyoruz. Açılan pencerede alt kısımlara doğru ‘ayarlar’ bölümü görülecektir. Ayarlara giriyoruz.
  • Yeni bir sekmede açılan ayarlar sayfasının en altında ‘gelişmiş ayarları göster’ bölümü görülecektir. Gelişmiş ayarlara giriş yapıyoruz.
  • Gizlilik menüsünün hemen altında ‘Şifreler ve Formlar’ menüsünde aradığımız ayarlar bulunmaktadır.
  • ‘Web formlarını tek bir tıklamayla doldurmak için Otomatik Doldur özelliğini etkinleştir’ maddesinin yanında bulunan tiki kaldırmanız durumunda, Google Chrome’da otomatik doldurma özelliği kapatma işlemini gerçekleştirmiş olacaksınız.
  • Dilerseniz bir alt maddede bulunan ‘Web şifrelerini kaydetmeyi öner’ kısmının tikini kaldırarak, Chrome’un size hatırlatma bilgisi vermesini engelleyebilirsiniz.

Bu işlem gerçekleştirildikten sonra kullanıcı bilgilerinizi ve şifrenizi manuel olarak girebilirsiniz.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Yazılar

Popüler Yazılar